fredag 12 mars 2010

Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2007

Till ugnsbakad laxfilé marinerad i woksås (mycket sesamsmak), riven ingefära och lime passar det här vinet grymt bra. Vinets friska syra fixar feta fisken galant, sötman fixar sesamsmaken och ingefäran och limen spelar perfekt med vinets aromer. Mineralen får du på köpet! Ensamt är vinet elegant med tydlig mineralton (petroleum, krossad sten och lite känsla av vårregn på asfalt). Fruktaromerna är passionsfrukt, lime, citron och grapefrukt. Sötman är ganska tydlig, men det är grymt friskt - gott helt enkelt. Eftersmaken är kanske lite kort, men det blir en halv poäng mer i kväll än förra årets prov. Vinet är halvtorrt.
Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2007: 3,5p av 5

2 kommentarer:

  1. Hej Birk!
    Tror du att denna vinner på att lagras längre eller ska man skruva av korken nu för bästa njutning. Köpte alldeles för få förra året något man får ångra nu. Tack för intressanta och läsvärda noter.

    Mvh David

    SvaraRadera
  2. Hej Svenssonmakaren, ja ibland köper man för få flaskor (ibland för många ;). Vinet går att lagra längre, men det beror på om du vill ha mer mognad eller är ute efter ungdomlig fräschör. Färgen på vinet är fortfarande ljusgul med gröna stick, och petroleumdoften har börjat komma så smått, men smaken är mer äpplen och citrus (fläder tänkte jag på senare). Om du har bra källare så kan du nog skruva upp flaskan nästa år - då har du mer komplexitet tror jag. Men vinet är mkt gott nu (såg att du gillade det på din blogg - bra blogg och snygga bilder!) // birk

    SvaraRadera