fredag 14 januari 2011

Kung Fu Girl Riesling 2009

Viner från Washington State hör inte till vanligheterna. Men efter att ha läst bloggen smaka bra, så var det bara att beställa ett par flaskor från producenten Charles Smith. Etiketterna är lite annorlunda. Men kvällens vin känns rätt klassisk faktiskt. Ljusgul färg med lite gröna inslag. Doften är lagom intensiv, nästan elegant med klassiska rieslingaromatiska drag. Här finns persika, gröna äpplen, citrus, mineral i form av våta stenar och lite jästaromatiska toner. Inte alls dumt och mer elegant än förväntat (hade trott på mer tropiska frukter och kanske eldiga drag, Kung Fu Girl har endast 12,5 procent). Smaken är torr med lätt jästiga drag, mineral, persika, gröna äpplen och frisk syra som drar fint i kinderna. Inte alls dumt och lite likt en moselriesling med frisk syra, drag av persika och friska gröna äpplen, men torrare. 110 kr i beställningssortimentet.
Kung Fu Girl Riesling: 3p av 5p

3 kommentarer:

 1. Hej Birk,
  Vad kul att du tyckte om den. Charles viner kan överraska ibland tycker jag, om nu inte vinet så iallafall etiketten ;)
  VH

  SvaraRadera
 2. Kul att någon vågar sticka ut med etiketterna (o därtill göra bra viner). Ska prova Boom Boom Syrah vart det lider (hoppas på samma utdelning där...).

  SvaraRadera
 3. Charles Smith är i Stockholm nästa vecka och de har en winemaker's dinner fredag 21 jan. Se www.handpicked.se för detaljer.

  SvaraRadera