fredag 9 september 2011

Barbera d'Alba Ciabot della Luna 2007

Producenten Gianni Voerzio bjuder på en barbera med blå röd färg, doft av krossade körsbär, slånbär, timjan, grusväg och fatvanilj. Men också viol, aningen nyponrosor och sötlakrits för att ringa in ursprunget. Smaken är härligt fruktig, med knappt skönjbara tanniner och givetvis livlig och hög syra. Slutet är aningen kryddigt med torkade örter och det märks att det är 14 procent alkohol. Inget som stör, men det märks att det är rejält genomarbetat i vinmakningen för att få fram en tilltalade kropp och frukt - modern i stilen är ingen underdrift. Det finns en liten antydan att frukten håller på att torka ut, men vinet är i högsta grad levande och håller nog 1-2 år till i en bra källare. Smakar bäst runt 14-16 grader. Tidigare bloggat här.
Barbera d'Alba Ciabot della Luna: 3p av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar