lördag 30 oktober 2010

Mayu gör det igen

Drack Mayu Syrah Reserva i somras och föll pladask. Hur kan ett 89 kronors vin smakar så här bra, så mycket sydfransk druvkaraktär och komma från Chile? Har funderat länge på att prova det igen, och med ett par bloggade syrahviner för ett par veckor sedan, så kan det vara dags att jämföra - lika bra som förut och bättre än CJ Pask och Alain Graillot?
Färgen kommer i mörk blåröd nyans. Doften är stor och omedelbar med typisk syrahfrukt och kryddor: björnbär, svart- vitpeppar, viol, rökta charkuterier, gummi, men även hallon blandat med lakrits, svartvinbär och skön mineralkänsla av våt jord och tobak. Faten finns där med toner av mörkrostat kaffe. Grym tilltalande doft. Smaken är ganska fyllig, fuktig och kryddig med samma drag som i doften. Syrorna har inga problem att hålla uppe balansen, tvärtom - långt ifrån syltigt. Det är inget krutpaket när det kommer till tanniner, men de finns där inbäddade i den sköna svala frukten och eftersmaken är ganska lång. Ja, vad säger man? För 89 kronor är detta ett klockrent fynd. Och mycket roligare att dricka än Alain Graillot.
Mayu Reserva Syrah 2006: 4p av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar