"Usch vad äckligt det blev", säger hustrun, precis efter sista tuggan. O visst. Våfflor, grädde och skogshallon- och hjortronsylt är ganska mastigt efter frasigt frossande. Men det är ju ganska gott. Speciellt om sylten kommer från P & B. För att piffa upp våfflorna häller jag upp Chateau du Levant Sauternes 2007. Färgen är ljust gyllengul och doften är tydlig med botrytis, vita blommor, aprikos, citronmarmelad, Karlssons klister och lite skön jordig ton. Smaken är söt, simmig, frisk, med bra tryck i fruktsyran och lagom fyllig (inte alls kladdigt söt). Aprikos, citron- och grapemarmelad (finns det?), botrytis med jordig ton, och en antydan till fatvanilj, sätter mest avtryck i smaken. Faktiskt ganska bra för 105 kr och antagligen ett strå vassare än nu aktuella årgången 2008. Så om det finns några 07:or kvar i den lokala butiken så kan det vara värt att köpa ett par för att lägga undan.
Chateau du Levant 2007: 3p av 5
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar