lördag 26 mars 2011

Domaine Roger Perrin WTF?

För det första. Châteauneuf-du-Pape årgång 2007 är den mest överskattade årgången någonsin. För det andra. Domaine Roger Perrin CdP 2007 är inte bra. Färgen är mörkröd med ljusare kanter. Doften är till en början klassisk med hallonfrukter, jästa körsbär blandat med våt jord/snus/tobak, färska örter och med viss behaglig rökighet av charkuterier samt en viss smörkoleton (antagligen av en viss fatlagring?). Smaken är tyvärr inte alls behaglig. Visst finns där kryddor/örter och visst halloninslag. Men 15 procent alkohol sveper in allt i en alkoholdimma som gör att jag tror att det är ett ren vodka jag dricker. Försöker kyla vinet - men det hjälper inte - då försvinner bara aromerna. Efter en timme eller så är det de jästa körsbären som är mest framträdande och alkoholen då. Vinet känns bara klumpigt, även om syran är frisk. Vad är det med en av mina favoritproducenter från CdP (Côte du Rhônen från Perrin piskar skiten ur denna)? Den frågan kanske ligger i årgången. Då de flesta verkar vara överens om att 2007 är en toppårgång så tycker jag bara att den är rena skräpet. För mycket alkohol och för lite frukt som kan backa upp. Ingen finess och elegans. Visst, det finns säkert undantag. Och framförallt så visade många viner upp en helt annan sida i början. Men nu - efter ett par års lagring - så verkar det som om vinerna faller ihop. Det som finns är bara alkoholen, kryddorna och ett par jästa skrumpna körsbär. Inte värdigt för en haussad årgång.
Domaine Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape 2007: 2p av 5

3 kommentarer:

  1. Usch då. Jag har några liggandes på lut. Det får bli att prova en ganska snart och hoppas på att du hade bränt smaklökarna just denna dag, transportskada eller något annat som kan förklara att mina smakar bättre och som förväntat :-) Men det låter ju inte lovande...tycker inte om vodka.

    SvaraRadera
  2. Ja lite brända var nog smaklökarna (eller var på "sågar-humör"). Dag 2 var det ett helt annat vin - i vart fall i doften (till viss del i smaken också) med mer animaliska, köttiga drag. Smaken hade lite mer frukt, mycket krydda - men lite för mycket alkohol för att jag ska gå igång, helt o fullt. Prova du!

    SvaraRadera
  3. OK, det lät ju lite bättre, men nu är ju nyfikenheten väckt så det får som sagt bli ett test i en snart framtid.

    SvaraRadera