Var lite rädd att den här halvflaskan skulle sett sina bästa dagar. Men bra årgång, bra material och hantverk kan det inte bli riktigt dåligt. Färgen kommer i gyllengul färg, doften är explosiv med tydliga drag av mogna äpplen, honung, läder, rostade nötter, hjortron, smördeg, torkad aprikos, och med avslutande mineral (krita, ostronskal). Smaken hänger med bra, med markerad syra i form av grapefrukt och blodapelsin. Mognadsaromerna hittar också fram i smaken och enda felet jag kan hitta är egentligen det korta slutet och där den markerade syran. Moussen är okej, men dör ut ganska snabbt. Dock är det smakrikt med alla sina nyanser och kanske inte så konstigt då basvinet delvis vinifieras på fat. Druvor är sedvanliga chardonnay och pinot från Grand-Cru-byar. Skål!
Billecart-Salmon Cuvée Nicholas Francois 1996: 4p av 5
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar