Det här vinet kräver flera timmar luftning för att komma till sin rätt. Första glaset är lite snipigt och knutet, med kryddor, jord och lite körsbärsfrukt. Men sista glaset - flera timmar senare - är det ett helt annat vin. Det mörkröda vinet doftar en blandning av mörka körsbär, jordgubbar, aningen svarta vinbär, viol, hallon, våt jord, mineral (krossad sten) och integrerad fatvanilj. Vinet känns fortfarande väldigt ungt, men det finns en ganska härlig fruktighet och med luftningen kommer även pinotkaraktären fram (den som är lätt att känna igen, men svår att beskriva). Smaken är halvfyllig, med bra syra och frukt, aningen slank med lite bittra drag av jord, malört, blandat med hallon, jordgubbar och kryddor. Tanninerna finns där och vinet känns ganska kraftfullt för att vara pinot, och inte publikt med nya fat och mogna jordgubbar. Taupenots Saint Romain är bra nu, men långt ifrån drickfärdigt, några år till och man får mer undervegitation och komplexiitet.
Saint Romain 2009: 3,5p av 5
lördag 30 juni 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar