Provade det här vinet i våras, och blev inte charmad. Okej vin för strax under tvåhundringen - en Volnay som visade upp typisk kryddig pinotkaraktär, med syrliga ingredienser. Ikväll är kalvsteken på g med gräddig champinjonsås och vanlig kokt potatis. Den andra och sista flaskan av vinet bör funka. Men först lite noteringar. Färgen är röd, transparent, med ljusröd kant. Doften är fruktig, men istället för sköna hallon- och jordgubbstoner så är det mer åt inlagda körsbär. Det drar åt romrussinhållet och det är lite limstiftskaraktär över det hela - inte bra. Smaken då. Hej ekplanka! Det är friskt, lingon- och körsbärssyrligt. Men det är också lite torrt och den torra eken, ja den ekar länge i munnen. Det är kryddigt, men mer åt köttbuljong och muggig, bitter jord, än fräscha örtkryddor och härlig höstskog. Ja, ska man springa ner i källaren och hämta ett annat vin? Snart är steken klar .... Nä, jag hoppas att gräddsåsen "räddar" det här vinet - ensamt är det helt chanslöst mot mitt kvällshumör ... Det här vinet visar enkelhet och lider av för lite frukt och för mycket fat.
Volnay 2006 - Fernand & Laurent Pillot: 2p av 5
lördag 5 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar