Santa Duc Tradition, Gigondas södra Rhône, är en uppvisning av kryddor. Nymalen svartpeppar, enbär, timjan och viol. Doften är stor och det finns gott om rökiga aromer och köttiga toner, salami och rökt medvurst och lakrits Den mörka frukten består av svarta vinbär, björnbär och aningen slånbär, men det är kryddorna som slår hårdast. Det är ett robust och fylligt vin. Det finns en aning buljong- brända toner och animaliska mognadstoner. Färgen är granatröd med aningen brunröd kant. Strävheten finns fortfarande kvar och backar upp frukten och syran bra, men jag tror inte den blir så mycket bättre än så här (att vänta längre gör att vinet får mer buljongkaraktär, inget jag gillar och är ett tecken på övermoget vin). Vinet består av närmare 75 % grenache med sidekick av syrah, mourvedre och lite cinsault. Lagrat 14 månader på fat och stora tunnor. Årgång 2006 finns på bolaget nu. 175 kr, okej pris.
Santa Duc Tradition 2004: 3p av 5
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar