Påsk, lamm och bordeaux. Gruaud Larose är mörk röd, till rödbrun i färgen. Efter dekantering en timme så osar det det av klassisk pauillac. Här går det att bocka av: ceder, stall, tobak, lakrits, svarta vinbär, blyerts, multna löv, läder och rostat kaffe. Doften andas inte direkt lyxiga fat, utan mer jord och "skit-under-naglarna", och även några rökiga inslag, dock på ett positivt sätt. Smaken är slank, skarp syra (lite gröna toner) med runda tanniner, med samma feeling som i doften, men också kärnbitterhet som drar åt teblad och blyertspenna. Gruaud Larose ger lite rustikt intryck, mycket karaktär, men även några skitiga toner som gör att det inte faller mig helt i smaken (inte första gången), samtidig verkar det vara slottets signum. Vinet är utvecklat och har klara mognadstoner, men håller säkert fyra-fem år till i en bra källare. Men jag tycker det är drickvänligt nu.
Gruaud Larose: 3p av 5
söndag 8 april 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar