söndag 11 juli 2010

Rippon pinot noir 2006

Har skrivit det förut och skriver det igen: det här är världsklass. Så mycket doft att det inte är några problem att hitta orden. Druvtypiskt, kryddigt och fruktigt. Indiska kryddor, jordgubbar blandas med fatvanilj, nougat, gröna pepparkorn, jord och havstång. Det blir nästa syrah-likt i mellan åt, men utan den rökiga stilen. Syran är pigg och livlig, kroppen är slank och tanninerna är så mjuka att de knappst märks. Smakrikt och körsbärs friskt gör det lättdrucket. Vinet har fått lite utveckling och kanske faten är lite för framträdande i smaken - just nu. Tror att vinet ändrar stil de närmaste åren - mer undervegitation och avrundad syra.
Rippon pinot noir 2006 4p av 5

3 kommentarer:

  1. Härligt mer fler som sett ljuset. Rippon har alltid varit en given favvo från Otago med sin lite egna stil. Senast jag drack 2003 blev jag närmast hänförd: http://www.winepunk.net/WinePunk/Provat/Poster/2010/5/10_Pinotplanering.html

    SvaraRadera
  2. Winepunker, läste om er provning. Kul som tusan att 03an levererade så bra! Ja Rippon tillhör favvisarna, vingårdsläget och besök där gör ju sitt till - men att vinet är bra är det ingen snack om. Niklas, yeah!

    p.s väntar fortfarande på svensk importör... privatimportera från Danmark är både dyrt o känns beigt...

    SvaraRadera