Förväntningarna är lågt ställda. Förra gången vinet provades var en ren besvikelse, men i kväll är utdelningen lite bättre, dock krävdes ett par timmar i öppnad flaska. Först öppnar nämligen mörka bär, kortin/katrinplommon, mörk choklad och örter, svarta vinbär, vanilj och lite limlåda. Ingen direkt urprungstypicitet av jord, ceder eller stall (mer lik en napa-cab). Smaken är fruktdriven, med en syra som ligger på gränsen för att vara för låg, och tanniner som är (väl) avrundade. Svarta vinbär, plommon, kaffe inramas av en saftig karaktär. Hm... Men efter ett tag kommer vinet i gång med en doft av ceder, cigarrlåda och jordig ton. Smaken stramar till sig en aning och vinet visar tydlig fällning. Men en ton av bitterhet hänger kvar. Jag visste att det skulle bli en modern variant av bordeaux, så betyget tickar in på en trea - varken mer eller mindre. Så här tyckte jag förra gången - lagringen har gjort vinet got...
Chateau Pibran 2005: 3p av 5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar