Roséskumpa kan vara förbaskat gott eller förbaskat tråkigt. Francois Hémart (byn Aÿ, Grand Cru) tillhör absolut den första kategorin. Färgen är ljus orangerosa, doften är stor med rostat bröd, mineral, kexnougat och röda bär som smultron och mogna vinteräpplen. Smaken är frisk, torr och kraftfull med jordgubbar, nötter, mineral, mogna äpplen och kexnougat. Det finns lite blodgrape och blodapelsin, avslutningen bär en tydlig bitter prägel. Smakrik. 345 kr, nedsatt pris på bolaget.
Francois Hémart Rosé: 3,5p av 5
Bourgogne Les Sétilles från producenten Olivier Leflaive är ljusgul i färgen och doften är relativt diskret till en början. Jag hittar gröna äpplen, nätmelon och vanilj. Efter ett tag kommer rostade ekfat, popcorn, vårblom och mineral, det finns också en liten nötighet. Smaken är mycket frisk med rostade fat, popcorn, mineral och gröna äpplen. Vinet känns dock lite glest, obalanserat (höga syran täcks inte upp av frukten) och avslutningen är lite bitter. Men helt okej vin och kan nog bli bättre om ett par år (syran är som sagt lite skarp just nu).
Bourgogne Les Sétilles 2007: 3p av 5
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar